Cruci din granit

Granitul este o roca eruptiva fiind cea mai raspandita in zonele tehtonice, se formeaza  la adancimi relativ mari avand la baza un fenomen complex de compunere. La inceput granitul se formeaza din magma acida bogata in silicati, care ajunge la suprafata ca urmare a unor fenomene provocate de miscarea placilor tehtonice unde se solidifica printr-o racire lenta.

Granitul are culoare diferita, in compozitia lui se pot vedea cristale de minerale care au dimensiuni de cativa milimetri astfel gasim granit cenusiu deschis, albastru , rosu sau galben.

Granitul este compus din cuart care este predominant, feldspatul si minerale inchise la culoare: biolit si uneori amfiboli. Feldspatii si cuartul sunt cele doua elemente care confera caracteristici mecanice deosebite anti-abrazive. Granitul poate fi si radioactiv datorita uraniului si rubidiului.

Granitul are utilizari multiple datorita caracteristicilor si a factorilor fizico-mecanici, intalnim granitul  la pavarea trotoarelor, cladirilor, la monumente funerare, acoperirea peretilor, in gradini sau cale ferata si asta se dotoreaza in primul rand faptului ca este o piatra foarte dura, din acest motiv in ultimii ani a devansat in preferinte marmura.

Granitul se exploateaza in Italia, Belgia, Spania, Romania, SUA, India sau China.

Granitul nu necesita o ingrijire speciala exista totusi solutii speciale care creaza o pelicula subtire de protectie pe o durata maxima de 10 ani. Pentru degresare se utilizeaza substante pe baza de sapun. Granitul este considerat ca fiind piatra care ofera cea mai mare rezistenta la temperaturi inalte fiind considerat materialul cel mai pur.

Granitul este  foarte des utilizat si in domeniu funerar unde pe langa eleganta confera si drabilitate element principal in decizia de alegere a materialului din care va fi confectionat monumentul funerar. Granitul este intalnit sub mai multe nuante si culori, de la : gri inchis, gri deschis, rosu artar, maroniu, negru, abanos, galaxy etc. Diversitatea de culori si nuante face ca acest material deosebit sa fie din ce in ce mai cautat de catre clientii nostri. Comercializam o gama diversa de monumente funerare din granit , gata confectionate sau la comanda in functie de comploexitate. Pretul monumentelor funerare din granit este raportat la nuanta din care este produs monumentul, cu cat este mai inchis pretul este mai mare iar varful il reprezinta culoarea neagra , considerata perla granitului. Finisajul culorilor inchise confera granitului efectul de oglinda. Confectionam orice model dorit la orice grosime a granitului. Societatea noastra ofera clientilor posibilitatea de a achita monumentele funerare din granit in max. 10 rate fara dobanda. Plata se poate efectua doar online utilizand cardul de debit sau credit.

Comercializam cruci funerare, monumente funerare, cruci din granit, cruci duble granit, piramide din granit, statui, cadre din granit, borduri din granit, capace din granit, postamente din granit, vaze din granit, stalpisori din granit, fotogravuri, inscriptionari etc.