Depunerea la capela

Este obligatoriu sa depunem mortul la capela !

Conform Normele Uniunii Europene persoanele decedate nu mai pot fi tinute acasa timp de trei zile ci la capela bisericii sau a cimitirului. Cum legislatia din Romania inca nu interzice acest lucru intrebarea care se pune este : Este obligatoriu sa depunem persoana decedata la capela ? sau  „Ce sancţiuni riscă familiile care nu respectă această normă UE?“.

Ratiunea de a patra corpul decedat in casa tine, poate, de traditia noastra cat si de biserica ortodoxa romana care contesta decizia de a interzice ca decedatul sa fie jelit timp de trei zile in casa. Din pacate va fi foarte greu de respectat mai ales in zonele rurale cat si in cele urbane tinand cont de lipsa capelelor si de faptul ca nu se ridica la standardele europene.

Atunci cand decidem acest lucru trebuie sa avem in vedere avantajele cat si dejavantajele. Printre dezavantaje putem enumera: lipsa spatiului necesar celor care doresc sa-si ia un ultim ramas bun, aprinderea de lumanari in casa, ingreunarea pregatirilor necesare inmormantarii, problema copiilor acolo unde locuiesc la aceeasi adresa cu persoana decedata si nu in ultimul rand se punea problema dpdv igienico-sanitar.

Persoanele decedate pot fi depune la capelele bisericilor acolo unde exista cat si la capelele cimitirelor. Pretul variaza in functie de locatie si se situeaza in intervalul 100-250 lei pe noapte. De regula apartinatorii nu pot ramane peste noapte la priveghi.

Apeland la societatea noastra de Eva Funerare puteti beneficia de indrumare cu privire la depunerea persoanei decedate la o capela autorizata.

Tel: 0765.059.580 program non-stop